Wednesday, 11 April 2012

Penantian. Mengapakah ia sangat perit :')

Assalamualaikum 

Hyeeeeee Hello. Dah lama Syaa tak update kan, hehe busy la sekarang ngn TUMBLR,
eh by the way sapa yang ada tumblr tu follow la Syaa > http://team-single-syaa-naa.tumblr.com/
dan sapa yang ada TWITTER, follow la Syaa jugak :) > http://twitter.com/syaa_naa

Hehe okay selesai bab mempromote :) Kembali kepada tajuk kali ni,
Kita sanggup menunggu orang yg kita sayang dah melihat dia bahagia dengan orang lain.
Tak apa janji dia OKAY :') kan. Hati kita siapa yang tahu. Hanya Allah.

Jika kita sayangkan dia, kita perlu berdoa kepada Allah agar dia sentiasa dilindungi
dan diberkati. Walaupun kita tak BAHAGIA macam dengan dia,
tapi kita sering menyembunyikan perasaan tu, kita tanak orang lain tahu yang kita ni sebenarnya LEMAH !
Tak mampu untuk menahan keperitan yang kita lalui.

Bibir hanya mampu tersenyum, tetapi HATI merintih kesakitan, menangis teresak.
Kita tak perlu lah menjaga hati orang lain yang tak menjaga hati kita.
Jawapannya yang pasti, kita yang MERANA. Lebih baik kita bukak pintu hati kita untuk menerima orang lain yang mungkin 10 kali ganda mampu menjaga zahir dan batin kita. Yang mampu membuat kita tersenyum, dan tidak biarkan air mata kita jatuh walaupun setitik.

Syaa hanya mampu memPOST dekat sini. Syaa harap korang dapatlah baca entry kali ini :')