Wednesday, 11 April 2012

Penantian. Mengapakah ia sangat perit :')

Assalamualaikum 

Hyeeeeee Hello. Dah lama Syaa tak update kan, hehe busy la sekarang ngn TUMBLR,
eh by the way sapa yang ada tumblr tu follow la Syaa > http://team-single-syaa-naa.tumblr.com/
dan sapa yang ada TWITTER, follow la Syaa jugak :) > http://twitter.com/syaa_naa

Hehe okay selesai bab mempromote :) Kembali kepada tajuk kali ni,
Kita sanggup menunggu orang yg kita sayang dah melihat dia bahagia dengan orang lain.
Tak apa janji dia OKAY :') kan. Hati kita siapa yang tahu. Hanya Allah.

Jika kita sayangkan dia, kita perlu berdoa kepada Allah agar dia sentiasa dilindungi
dan diberkati. Walaupun kita tak BAHAGIA macam dengan dia,
tapi kita sering menyembunyikan perasaan tu, kita tanak orang lain tahu yang kita ni sebenarnya LEMAH !
Tak mampu untuk menahan keperitan yang kita lalui.

Bibir hanya mampu tersenyum, tetapi HATI merintih kesakitan, menangis teresak.
Kita tak perlu lah menjaga hati orang lain yang tak menjaga hati kita.
Jawapannya yang pasti, kita yang MERANA. Lebih baik kita bukak pintu hati kita untuk menerima orang lain yang mungkin 10 kali ganda mampu menjaga zahir dan batin kita. Yang mampu membuat kita tersenyum, dan tidak biarkan air mata kita jatuh walaupun setitik.

Syaa hanya mampu memPOST dekat sini. Syaa harap korang dapatlah baca entry kali ini :')

Monday, 12 March 2012

Nothing to post :')

Assalamualaikum ♡

Haa , HYEEE :D haha dah lama kan Syaa tak update blog :')
Tak ada apa cerita yang menarik pon nak post

Tapi ada satu cerita yang Syaa nak kongsi :'D
dekat sekolah Syaa ada suka sorang budak nih

Nama dia Muhd Akmal Bin Abu Hasan ♡
Dia form 3 tahu :) tapi .. bila Syaa tengok wall dia

Syaa nampak ex gf/gf dia hantar yg dia sayang kan Akmal lagi :')
tahu tak masa tu perasaan Syaa macam mana ? fuhh patah seribu hati aku weh </3
Nak buat macam mana kan ? :') Sabar je lah

Selagi Syaa boleh menyembunyi kan kesedihan yg Syaa lalui
selagi tu Syaa boleh bertahan

Kita tak boleh salah kan sesiapa . Mana tahu kalau-2 Akmal masih syg kan dia

tapi ... Syaa sayang Akmal :'( Syaa sanggup tolak relay request dari orang
lain sebab nak tunggu Akmal tahu tak </3

Tak apa lah kalau Akmal syg kan dia , Akmal bagi tahu Syaa okay :')
Insyaallah kalau Allah itu Maha Adil , dia akan tetap yang sebaik mungkin ♡

Syaa tak mampu nak kata apa-2 selain menunggu dan melihat
dan dibalas dengan sakit hati :') tak apa Akmal . Syaa boleh pendam :')



Hee :) Okay lah korang . Itu saja yang Syaa nak luahkan selama ni :')
Syaa tak kuat nak simpan semua . Tapi nasib baik ada awak , blog ♡

Tuesday, 31 January 2012

No more Mr H ok tetttttttt

♡ Assalamualaikum ♡

Hai kawan , okayyy . Hari nih , sedih sangat-2 sebab orang yg Syaa suka
dah couple ngn orang lain :\

Fuhhh , jeles kowt jalan sama-2 , rehat , waktu balik kat sekolah :')

Hanya mampu melihat kebahagian mereka . Tak bole nak kata apa dah .

Untung kan ORANG tu dapat couple dia Mr H tuh . Dah la carring :')

Okayyy , sabar Syaa . Kau pon bole dapat macam tu nanti . S A B A R :')

Hmm , sampai bila kan nak tengok mereka mcm tu , saket hati nya :\

Ya Allah .. aku mesti kena lupakan dia secepat mungkin .

Mr H dah tak ada dalam HATI aku . Aku dah tak kenal siapa dia . ok tettttt bye

Tuesday, 24 January 2012

Setelah sekian lama berdiam diri !

♡ Assalamuailakum Kawan ♡

Hai kawan ! Lama kan Syaa tak update blog Syaa nih ? =)

Haa sekarang dah bukak sekali ngn blog semua jadi baru .

Hewhew . Lawa tak ? Dan chatbox tu Syaa buat baru ,

sebab yang lama rosak =(

Acc , tak da apa-2 pon nak cakap . Okayy Syaa dari semalam tak tidur =\

Sekarang dah pukol 9.48 AM dan Syaa masih belom tidur .

Errr , saket kepala =( Nak tidur . Bye-2 .